Ze hebben volgens de VVD in toenemende mate overlast van de N242: een aantal bewoners van Broekhorn en het Oosterdel. Raadslid Nicky Stammis van de VVD-fractie heeft vragen gesteld. Ze wil onder meer weten wat de provincie en gemeente gaan doen met de input die ze kregen tijdens een inspraakavond.

Vanwege de bouw van duizenden woningen en vestiging van nieuwe bedrijven wordt de N242 naar verwachting de komende jaren steeds drukker. De provincie en gemeenten Alkmaar en Dijk en Waard zijn een onderzoek gestart om te bepalen wat nodig is om de N242, tussen het Kooimeerplein en Verlaat, bereikbaar en leefbaar te houden. Afgelopen najaar is er een informatieavond met een N242-atelier geweest. Stammis wil graag weten of de bewoners inmiddels geïnformeerd zijn over volgende stappen.

Het streven is om maatregelen te koppelen aan het groot onderhoud aan de N242 dat over ongeveer drie jaar gepland staat. "Zijn er mogelijkheden voor het college om de werkzaamheden te versnellen in samenwerking met de provincie en gemeente Alkmaar?", vraagt Stammis. Daarnaast wil het raadslid ook weten of er kortetermijnmaatregelen kunnen worden getroffen om de overlast te beperken. Zelf denkt ze aan een verhoogde aardewal bij Broekhorn en beplanting ten westen van de N242.

Het Dijk en Waardse college van burgemeester en wethouders heeft nog ruim twee weken om de vragen te beantwoorden.
Pin It
Bekeken: 2294x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/