De gemeente Dijk en Waard gaat onderzoeken of een locatie op de grens van Broek op Langedijk en Zuid-Scharwoude geschikt is voor een pumptrack. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen wethouder Annette Groot en initiatiefnemers van een pumptrack in Dijk en Waard.

Als het aan de jongeren ligt wordt een speeltuin vervangen door een parcours voor onder meer BMX-fietsers, mountainbikers, steppers en skaters. Er is een vervangingsbudget voor de speeltoestellen beschikbaar en de initiatiefnemers hopen dat dit budget voor een pumptrack kan worden gebruikt. De gemeente moet nog beoordelen in welke vorm ze een bijdrage kan leveren en of de beoogde locatie geschikt is. De initiatiefnemers staan zelf ook niet stil, ze willen een doneeractie starten.

Pumptrack is een niet-olympische tak van de BMX-sport die vele harten sneller laat kloppen, zo schrijft De Volkskrant. Vooral bij jongeren is het populair. Waar de plannen in Dijk en Waard nog niet vaststaan, werden eerder banen aangelegd in plaatsen als Eindhoven, Den Haag en Heeswijk. De grootste baan van Europa ligt in Roosendaal.
Pin It
Bekeken: 2303x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/