Gouverneur Emile Roemer van Limburg heeft Leontien Kompier aangesteld als waarnemend burgemeester van de gemeente Venray. De vorige burgemeester Winants van Venray neemt per direct ontslag. De benoeming van Kompier gaat komende woensdag in. Vrijdag maakte zij al kennis met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Venray. Daarna heeft Roemer haar beëdigd. Daardoor is de waarnemend burgemeester van Langedijk niet meer bij de fusie tot Dijk en Waard.

De gemeente Venray ligt in Noord-Limburg en bestaat uit Venray en dertien kerkdorpen in de omgeving. De gemeente telt 43.000 inwoners. De vorige burgemeester had te horen gekregen dat de raad zijn termijn niet wilde verlengen. Hij had daarom zijn vertrek aangekondigd per 1 februari, maar Emile Roemer wil daar niet op wachten 'vanwege de recente ontwikkelingen in de samenleving met betrekking tot de vluchtelingencrisis en de gevolgen daarvan voor de gemeente Venray'. Net als Alkmaar is Venray aangewezen om er op korte termijn 500 asielzoekers op te vangen.

Kompier werd in 2018 aangesteld als waarnemend burgemeester van Langedijk. Door de naderende fusie met Heerhugowaard bleef ze langer dan eerst gepland. Aankomende dinsdag neemt ze tijdens een speciale gemeenteraad afscheid, samen met enkele raadsleden. De burgemeesterstaken worden tot het einde van het jaar waargenomen door loco-burgemeester Nils Langedijk.

In Venray verloor de vorige burgemeester het vertrouwen van de gemeenteraad na een affaire die eerder al CDA-wethouder Jan Loonen de kop had gekost. Die wekte de schijn van belangenverstrengeling bij een gronddeal met het waterschap. De burgemeester had hem de hand boven het hoofd gehouden.

Emile Roemer kent Leontien Kompier in ieder geval uit de tijd dat hij waarnemend burgemeester was in Alkmaar. Gouverneur Roemer verwacht dat zij 'een goed functionerend openbaar bestuur in de gemeente Venray zal bevorderen'.
Pin It
Bekeken: 2663x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/