Alkmaar heeft flinke ambities waar het gaat om wonen en het bouwen van woningen. De komende jaren moeten er maar liefst 15.000 woningen worden bijgebouwd. Meer woningen betekend echter ook meer verkeersbewegingen, dus heeft de gemeente een ingenieursbureau gevraagd naar de toekomstige knelpunten in de zo belangrijke Alkmaarse ringweg. Die valt overigens onder de verantwoordelijkheid van de provincie en het Rijk.

Uit het onderzoek komt naar voren dat de ringweg tegen 2040 zonder tegenmaatregelen de nodige knelpunten zal kennen. Vooral de vele kruispunten zullen onvoldoende capaciteit hebben om het verkeer soepel te laten doorvloeien. Ongelijkvloerse kruisingen, meer rijbanen en slimmere verkeerslichten zijn mogelijke oplossingen. Maar vooral aan de oostkant van Alkmaar worden aanpassingen duur en ingewikkeld.

Ook de beide bruggen zijn een zorgenpunt. Bij de Huiswaarderbrug wordt aan de capaciteit en draagkracht getwijfeld, bij de Leeghwaterbrug gaan de zorgen uit naar het verlenen van doorvaart in de spits. Geadviseerd wordt om de brug nooit te openen tijdens de spits.
Pin It
Bekeken: 2324x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/