Inwoners van Heerhugowaard en Langedijk worden uitgenodigd om de enquête 'Duurzaam wonen' in te vullen. Er wordt gevraagd hoe men nadenkt over bijvoorbeeld energiebesparing, aardgasvrij wonen en het opwekken van eigen energie. Doel is om meer inzicht krijgen hoe zij inwoners kunnen helpen bij het energiezuinig maken van hun woning.

Gemeente Heerhugowaard wil in 2030 CO2-neutraal zijn en Langedijk in 2035. Om die ambities te realiseren onderzoeken de gemeenten onder meer de mogelijkheden om grootschalig zonne- en windenergie op te wekken. De resultaten komen in een Regionale Energie Strategie (RES). Hierbij hoort een Regionale Structuur Warmte (RSW), waarin aangegeven wordt hoe en wanneer dorpen en wijken stapsgewijs van het aardgas af gaan. Een ander doel is energiebesparing op kleinere schaal, bijvoorbeeld met (na-)isolatie, led-verlichting en zonnepanelen op daken. Het Duurzaam Bouwloket helpt inwoners en ondernemers daar in opdracht van de gemeenten mee.

De enquête ervoor zorgen dat de gemeenten nog beter op behoeften of wensen van inwoners kunnen inspelen. Langedijker wethouder Nils Langedijk: “Bewust omgaan met energie doen we samen en waar nodig helpen wij inwoners daarmee. Zodat we het samen voor elkaar krijgen!”

Waards wethouder Monique Stam: “Heerhugowaard streeft ernaar in 2030 een CO2 neutrale gemeente te zijn. Een ambitie waar iedereen in onze gemeente op zijn of haar manier iets aan kan bijdragen. Dat zie ik op tal van plekken al gebeuren en ben ontzettend nieuwsgierig hoe we ook anderen kunnen bewegen om energiezuiniger te gaan wonen.”

De vragenlijst is tot en met zondag 6 september te vinden onder gemeentelangedijk.nl/duurzaamwonen en heerhugowaard.nl/duurzaamwonen. (foto: Pixabay / Ulrike Leone)
Pin It
Bekeken: 1595x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/