Oscar de Bont (19) heeft op 2 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie en afscheidsreceptie voor burgemeester Han ter Heegde de Jonge Heldenprijs 2016 van de gemeente Heerhugowaard gekregen. Hij ontving de prijs uit handen van wethouder Carolien van Diemen.

Hij krijgt de prijs met name voor zijn vrijwilligerswerk voor vluchtelingen in Nederland. Onder de vlag van GAVE, een christelijke organisatie van vluchtelingen, geeft hij vluchtelingen Nederlandse les. Hij werkte aanvankelijk in het azc Heumersoord in Nijmegen, maar toen dat azc werd gesloten, reiste hij de vluchtelingen na om hen de lessen op hun nieuwe locatie te geven. Bij zijn wekelijkse weekendbezoeken aan zijn ouders, die nog steeds in Heerhugowaard wonen, doet hij ook vrijwilligerswerk in het azc in Heerhugowaard. Daarnaast doet hij kerkelijk vrijwilligerswerk.

Oscar de Bont heeft onder andere een studie Abrahamistische religies afgerond, een studie die zich met name richt op het jodendom, christendom en de islam. Ook heeft hij een minor Arabisch. Hij heeft gymnasium gedaan op het Han Fortmann College in Heerhugowaard. (foto: gemeente Heerhugowaard) 

Pin It
Bekeken: 3596x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/