In de Eredivisie zaalvoetbal hebben de vrouwen van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt op de Pro Futsal Club uit Apeldoorn. In Sporthal Waardergolf werd er ondanks een 1-2 achterstand bij rust met 3-2 gewonnen, en daardoor hervindt Reiger Boys de aansluiting met de top vier die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs.

Trainer/coach Wouter Moraal had na de zeer matige vertoning van een week eerder tegen Team Alkmaar/Sportstarts (3-3) enkele concessies gedaan aan de speelwijze door onder meer niet meer in blokken te wisselen. Hierbij leek ook de beleving bij de vrouwen een stuk groter dan een week geleden, want ze begonnen fel aan de wedstrijd. Na drie minuten leverde dat al een voorsprong op toen Stefanie Gorter scoorde. Deze voorsprong was al weer snel teniet gedaan, want een fout achterin en onnodig balverlies zorgden ervoor dat Pelgrim en Roos namens de gasten konden scoren. Nog voor de rust maakte Chantal Hendriksen bijna de gelijkmaker, maar haar poging belandde op de paal.

Direct na de pauze kwam de stand evenwel toch weer in evenwicht toen Danique Nagel vanaf de rechterkant wist te scoren. Daarna drong reiger Boys de Apeldoorners steeds verder terug. Even later werd het 3-2. De gasten probeerden hierna nog alles of niets te spelen met een meevoetballende keepster, maar de zege van de thuisploeg was binnen.