Het plan voor een Beachpark aan de noordkant van recreatiegebied Geestmerambacht heeft een stukje vooruitgang geboekt. Volgens wethouder Jan Piet Beers is het concreter geworden. Het beachpark is een initiatief van De Geus Sport.

Aanvankelijk werd er gesproken over Adventure Park Geestmerambacht; inmiddels wordt het aangeduid als Beachpark. Het omvat een klimtoren met tokkelbanen en een hoogteparcours, en een horecavoorziening en een mountainbike challenge.

Het plan is echter wel in strijd met het bestemmingsplan. Ook moet de provincie er nog goedkeuring geven, van het gebied waar het park moet komen ligt binnen Natuurnetwerk Nederland. Volgens wethouder Beers past het plan binnen het Geestmerambacht. Er moet nu eerst worden afgewacht wat de provincie van het plan vindt. Als de provincie het afkeurt gaat de wethouder er ‘geen energie meer insteken’, aldus het NHD.

Op 9 september 2014 besloot de Langedijker raad medewerking te verlenen aan park. Ook het recreatieschap Geestmerambacht ziet het beachpark graag komen: volgens hen zal het nieuwe doelgroepen aantrekken. De mensen achter de stichting burgerinitiatief ‘Bescherm de natuur in het Geestmerambacht’ ziet het park echter helemaal niet zitten en hebben om die reden op 10 september 2015 de stichting opgericht. De stichting vindt dat het park de vogels en andere dieren in broed- en natuurgebied De Kleimeer zal bedreigen. 

Pin It
Bekeken: 4385x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/