De Stichting Langedijker Verleden (SLV) en de stichting Hart voor Oudkarspel zijn teleurgesteld in de reactie van wethouder Jasper Nieuwenhuizen over hun bod voor ‘t Regthuis. Voorzitter van Hart voor Oudkarspel Anne Oostenveld en secretaris van SLV Dick Zuiderbaan hadden woensdag 28 oktober een gesprek met de wethouder en een bod van 70.000 euro neergelegd. De gemeente wil echter 145.000 euro voor ‘t Regthuis. Volgens de gemeente moet 30.000 euro bovendien genoeg zijn om het pand op te knappen, maar volgens Oostenveld is daar zeker 100.000 euro voor nodig.

SLV huurt ‘t Regthuis momenteel van de gemeente, maar die heeft per 31 december de huur opgezegd als gevolg van het nieuwe accommodatie- en subsidiebeleid. De tijd begint dus te dringen, want voor die datum moet het pand leeg worden opgeleverd als SLV het dan nog niet gekocht heeft.

Oostenveld heeft nu een bedrijfsplan voor ‘t Regthuis geschreven, wat erop neerkomt dat Hart van Oudkarspel ‘t Regthuis gaat exploiteren en SLV het blijft gebruiken. De reactie van de wethouder was echter niet was Oostenveld en Zuiderbaan gehoopt hadden: Nieuwenhuizen bleef erbij dat hij bij het bod van 70.000 euro ‘een financieel probleem’ heeft. (foto: toeristelangedijk.nl)

Pin It
Bekeken: 3541x
https://ee.itk.ac.id/data/