Donderdagavond vond in Oudkarspel een donateursavond plaats van de Stichting Langedijker Verleden (SLV) om te overleggen over de toekomst van ‘t Regthuis. ‘t Regthuis is het op één na oudste gebouw van Langedijk en eigendom van de gemeente. SLV huurt ‘t Regthuis momenteel van de gemeente, maar die heeft per 31 december de huur opgezegd. Dit is een gevolg van het accommodatie- en subsidiebeleid dat onlangs in de raad is aangenomen.

SLV-bestuurslid Piet van Kleef vertelde dat er voor het bestuur twee opties waren: SLV moet óf weg uit ‘t Regthuis óf het gebouw kopen. De stichting mag het van de gemeente kopen voor zestig procent van wat het als monument eigenlijk waard is, 127.000 euro. Volgens de gemeente zou het herstellen van het gebouw ongeveer 30.000 euro kosten; SLV zelf denkt dat er minstens 100.000 nodig is gezien de bouwkundige staat, en dan zijn de vaste lasten en het onderhoud nog niet eens meegerekend.

Tijdens de donateursavond werden er meerdere suggesties gedaan om het dilemma waar SLV voor staat op te lossen, sommige wellicht bruikbaar om voor te leggen aan de gemeente, andere wat minder. Maandag 5 oktober overlegt de stichting met de gemeente over de toekomst van ‘t Regthuis en SLV. (foto: toerismelangedijk.nl)

Pin It
Bekeken: 4077x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/